Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Grattis på födelsedagen, Gary Gygax!

Grattis på födelsedagen, Gary Gygax!

Gary Gygax minnesmonument.

Idag, den 27 juli, är det ”rollspelens fader” Gary Gygax födelsedag. Sagoskog Spelproduktion vill passa på att uppmärksamma det med många hurrarop trots att Gygax är avliden sedan 2008. Vi är en av många spelskapare som tacksamt byggt vidare på Gygax grundidéer och är skyldiga honom ett stort och ödmjukt tack.

Gary Gygax skapade bland annat rollspelet Dungeons & Dragons tillsammans med Dave Arneson under 1970-talet och blev på så sätt en av rollspelsrörelsens viktigaste pionjärer. Än idag är det deras spel Dungeons & Dragons som dominerar världens rollspelsmarknad och vars grundidéer fortfarande har ett stort och bestående genomslag i den samtida rollspelskulturen.

I Sagoskog Spelproduktions rollspel Dimmor & Borgar – klassiskt fantasyrollspel för nybörjare erkänns Gygax och Arneson som föregångare i den spellicens som spelet släppts under. Dimmor & Borgar bygger på en självständig bearbetning av Wizards of the Coasts SRD OGL.

Bild: Bilden föreställer Gary Gygax minnesmonument vid Lake Geneva. Hämtad från Wikipedia.org enligt licensen CC BY-SA 4.0.