Hoppa till innehåll
Hem » Dimmor & Borgar

Dimmor & Borgar

Dimmor & Borgar är ett nordiskinspirerat lågfantasyrollspel för nybörjare av Martin Broger Höglund och som släpptes i augusti 2020.

Ett allt-i-ett-spel för er som är nyfikna på att testa rollspel

Dimmor & Borgar är ett spel som är lätt att lära sig och som har fullt fokus på enkelt dramaturgiskt berättande med inslag av slump och prövningar utifrån karaktärernas handlingar. Äventyren kan laddas ned gratis eller skapas av spelledaren själv, spelas under 2-3 timmar och allt ni behöver för att komma igång finns i boken. Självklart kan ni också komplettera med egenutskrivna rollformulär, handouts och tärningar. Vad väntar ni på?

Med grunden i världens mest använda rollspelssystem (5E)

Spelet har en liten och enkel regelmotor med tydliga drag från världens mest använda spelsystem (ofta kallad 5E). För den som spelat rollspel under rollspelens guldålder på 1980-90-talet kommer mycket av reglerna att kännas igen och därför vara lätta att lära sig. Och för er som är nya spelare eller spelledare är de avskalade reglerna ett utmärkt första steg in i rollspelsvärlden.

Reglerna bygger på en självständig bearbetning av grunderna i Wizards of the Coasts System Reference Document v. 5.1 (SRD 5.1) som precis som det här spelet har ett öppet spelinnehåll.

Öppet spelinnehåll

Spelet i sig är skyddat av svensk upphovsrättslagstiftning men har frivilligt tillgängliggjorts under den öppna spellicensen Open Game License Version 1.0a. Det innebär att om ni till exempel vill publicera, använda, bygga på eller skriva om texten så går det bra. Ni kan vidareutveckla eller förändra Dimmor & Borgar som ni vill.

För privat bruk är är begränsningarna närmast oändliga. Och för den som väljer att publicera mer professionellt och kommersiellt material till spelet är det alltså licensierat som öppet spelinnehåll. Ingenting i texten klassas som Product Identity (IP). Om ni vill ta det steget bör ni dock vara medvetna om de villkor och förutsättningar som gäller i själva spellicensen. Läs mer i Internetstiftelsen .SE:s guide Copyright – Copyleft (2010) samt licenstexten i sin helhet.

LITEN DISCLAIMER! Sagospel Spelproduktion är ett litet rollspelsföretag och ingen juristbyrå. Vi förutsätter att det vi kunnat läsa oss till om den öppna spellicensen stämmer men vi kan tyvärr inte garantera detta ur ett juridiskt perspektiv. Licensen är inte skriven för specifikt svenska förhållanden och juridiska förutsättningar.

Gratis att ladda ned i PDF-format

Dimmor & Borgar är helt gratis att ladda ned i PDF-format via Drivethrurpg.com. Där finns också gratis extramaterial i form av rollformulär, äventyrsformulär och flera äventyr/scenarion. Svenska Scenariobiblioteket har gratis äventyr/scenarion. Det är bara att botanisera och börja ladda ned.

KOPIERING FÖR PRIVAT BRUK TILLÅTET. Det är tillåtet att kopiera hela eller delar av boken eller skriva ut digitala versioner på papper för personliga eller medspelares behov  utan tillstånd från upphovsmannen. Det är däremot inte tillåtet att göra boken publikt tillgänglig via öppna hemsidor eller öppen molnlagring utan upphovsmannens tillåtelse. Detta gäller även när PDF-versioner redan finns tillgängliga att ladda ned gratis på internet (via t.ex. Drivethrurpg.com).

Bokens specifikationer

TitelDimmor & Borgar – klassiskt fantasyrollspel för nybörjare
GenreRollspel, lågfantasy
Ursprungligt förlag Type & Tell (numera: Sagoskog Spelproduktion)
BindningHäftad
SpråkSvenska
ISBN9789189203150
Format/sidor/viktFörfattarpocket 135 x 210 mm / 155 sidor / 241 g
FörfattareMartin Broger Höglund